Heeft u het al gehoord?
Heeft u het al gehoord?
Inhoud:

  Auteur(s):

  Dennis Ellenbroek

  Heeft u het al gehoord?

  Heeft u het al gehoord?

  Iedereen studeert op zijn eigen manier. Je komt allerlei goede en minder goede bronnen tegen. Via deze rubriek presenteren we u graag korte kernboodschappen van goede podcasts en andere vrij toegankelijke bronnen die invloed hadden op onze praktijk. Via de links kan u ze naluisteren of bekijken.

  Heeft u zelf een leuke podcast gehoord en denkt u: ‘dit ga ik morgen anders doen op mijn werk?’ Dan is het vast ook interessant voor uw collega’s. Stuur de link naar de redactie van De Intensivist en wie weet staat het in het volgende nummer vermeld

  The rescue with Harry Harris

  ACCRAC, interview, Another day at the office
  Je bent anesthesist, in een land met veel gevaren in de natuur. Search and Rescue medicine is een van je taken. Maar hoe handel je als je vervolgens gevraagd wordt om de levens van een Thais voetbalteam te redden in een ondergelopen grottenstelsel?

  Prehospitale zorg aan een drenkeling

  Ambulance de podcast, interview, niet blijven uitzuigen maar beademen
  Gelukkig een zeldzaamheid, maar af en toe worden we geconfronteerd met een drenkeling. Gelukkig zijn de meeste behandelingen hetzelfde als we gewend zijn, maar op welke dingen moet je letten? Jeroen Seesink en Ingvar Berg leggen het uit.

  Is it necessary to monitor QTc of patients receiving antipsychotics

  The Elective Rotation, Pharmacyjoe, landmark papers, dagelijks ECG
  Deze farmaciepodcast voor de IC heeft miniafleveringen met soms pareltjes van kennis. Is het dagelijkse ECG tijdens antipsychoticagebruik nou zinvol of een dogma? Aflevering 897 daagt dit dogma uit. Voor metoclopramide werd dit dogma reeds ontkracht als heilig huisje op de internistendagen 2022.

  Delier

  Intensief de podcast, narratief, de silent or loud killer?
  Professor Mark van de Boogaard is te gast om u weer helemaal bij te praten over delier. Hoe stel jij de diagnose? Zijn er al biomarkers? Wel of geen antipsychotica? En welke?

  Mijn 9 tips om zo gezond mogelijk je nachtdiensten te overleven!

  Make science work, narratief, Het noodzakelijk kwaad overleven
  Voor meesten het minst fijne aspect aan ons werk. Desalniettemin is er steeds meer aandacht voor om vitaal door je nachtdiensten te komen. Heleen Lameijer somt de wetenschap op in haar podcast.

  Steroids, steroids, steroids

  Out of the Blue, papers, More is More?
  Steroïden geven bij een septische shock, goed idee of doet jouw centrum niet mee? Een nieuwe netwerk meta-analyse vergelijkt de effectiviteit van hydrocortison en hydrocortison + fludrocortison bij septische shock.

  Reduced-Dose Systemic Peripheral Alteplase in Massive PE

  REBEL Cast, narratief, Less is More?
  100mg alteplase bij massale longembolieën; we leren het al vroeg in onze opleiding. Maar kunnen we ook met minder af? En voorkomen we hiermee misschien ook bloedingscomplicaties?