Heeft u het al gehoord?
Heeft u het al gehoord?
Inhoud:

  Auteur(s):

  Dennis Ellenbroek

  Heeft u het al gehoord?

  Heeft u het al gehoord?

  Iedereen studeert op zijn eigen manier. Je komt allerlei goede en minder goede bronnen tegen. Via deze rubriek presenteren we u graag korte kernboodschappen van goede podcasts en andere vrij toegankelijke bronnen die invloed hadden op onze praktijk. Via de links kan u ze naluisteren of bekijken.

  Heeft u zelf een leuke podcast gehoord en denkt u: ‘dit ga ik morgen anders doen op mijn werk?’ Dan is het vast ook interessant voor uw collega’s. Stuur de link naar de redactie van De Intensivist en wie weet staat het in het volgende nummer vermeld

  Refractory VF; Roadside tot resus

  The resus room, narratief, Als stroom niet werkt?

  Wat doe je als je VF niet getermineerd krijgt met een shock? Welke opties heb je? Deze podcast neemt ze door. Heeft u al eens met 2 defibrillatoren gedefibrilleerd? Of moet u naar een ECMO-centrum?

  Knowing when non-medication therapies are first-line is critical

  The elective rotation, pharmacyjoe, landmark papers, Stroom voor medicatie

  Je hebt VF/VT. Geen output. Is dan de prioriteit eerst defibrilleren of eerst adrenaline geven. Maakt het uit als je vroeg adrenaline geeft? Deze studie laat zien dat je eerst moet defibrilleren.

  CPR-induced consciousness

  Critical care scenarios, narratief, au dat doet pijn dat u mij reanimeert

  Kwalitatieve borstcompressies zijn noodzakelijk voor adequate breinperfusie tijdens een reanimatie. Maar hoe handelt u als de compressies zo goed zijn dat de patiënt wakker wordt. Jack Howard deelt zijn kennis na het schrijven van een expertrichtlijn.

  Hypertensieve spoedgevallen

  House of GodCast, narratief, spoedgeval, urgentie, noodgeval, crisis

  Wanneer is er bij hypertensie op de spoedeisende hulp nu echt sprake van een spoedgeval? Wat is het verschil tussen een hypertensief spoedgeval, noodgeval, crisis of urgentie? En dan is er nog zoiets als maligne hypertensie. Wat zegt de nieuwe richtlijn en wie moet waar, op welke plaats en op welke manier worden behandeld? Na deze podcast kun je zonder stresstensie een consultvraag over hypertensieve spoedgevallen op de SEH beantwoorden.

  SPEED up and extubation on pressors

  ICU Ed and Todd, landmark paper, the sweet spot om te detuberen.

  In deze podcast worden twee zaken besproken. Ten eerste de recente SPEED UP RCT, die keek naar agressieve versus conservatieve weaning. Als tweede wordt besproken of het slim is om iemand met vasopressie al te detuberen.

  EMCrit Wee – 10 heuristics for the new ICU attending

  EMCritt, narratief, gouden tips voor de beginner, of voor elke intensivist?

  De 10 tips die je had willen weten voor de start van je carrière als intensivist. Ross Prager, intensivist, benoemt een tiental leerpunten die hem in zijn eerste jaren zijn opgevallen.

  How to create a team in 10 sec

  Stimulus, narratief, SIT team met Wie?

  Spoedinterventieteams, RRT, MET of traumateams. Op een onverwachts moment moet je vaak met onbekende collega’s werken. Hoe handel je onder die druk en zorg je voor goede teamdynamiek?